Lettergrootte wijzigen: Abc | Abc   

 
 

Over JP

 
Ontstaan

Wat is JP?

Wat is IJD?

Het 5-jarenplan

Het 5-jarenplan verduidelijkt

Vormsel

Organisatie

Planning

Filmpje

Wat is IJD?

IJD is de overkoepelende organisatie voor jongerenpastoraal in Vlaanderen, dus ook voor JP (zoals bv. ook Chiro Nationaal dit is voor de chirowerking Oud-Heverlee of de Jeugddienst Don Bosco vzw. voor de speelpleinwerking). IJD is een dynamische jeugdwerkorganisatie, erkend door de Vlaamse Gemeenschap en gekaderd binnen de Vlaamse katholieke kerk.

IJD gelooft dat het christendom een reŽle bijdrage levert tot het persoonlijke en collectieve geluk van mensen. Daarom wil IJD katholieke jongerenpastoraal in Vlaanderen ondersteunen en doen groeien.

Deze jongerenpastoraal biedt jonge mensen een christelijk antwoord op hun zinvragen aan. Dit gebeurt in wederzijdse dialoog. Groepen zijn de bevoorrechte context voor jongerenpastoraal. De Bijbel is ervoor de belangrijkste inspiratiebron.

IJD wil dankzij de wisselwerking tussen het concrete leven en het christelijke geloof de persoonlijke zoektocht en groei van jongeren bevorderen. IJD hoopt dat deze jongeren uiteindelijk vanuit een eigen weerbare christelijke identiteit en met respect voor de eigenheid van anderen kunnen bijdragen tot de opbouw van een pluralistische samenleving.

IJD biedt heel wat vormende activiteiten aan: vormingscursussen voor begeleiding, kampen voor jongeren, vormingsavonden. IJD kiest jaarlijks een thema dat uitgediept wordt in een themamap met talloze werkvormen. Bovendien beschikt IJD over een groot archief, waar je veel ideeŽn kan opdoen en info bemachtigen. IJD neemt driejaarlijks het voortouw voor de organisatie van en deelname aan de wereldjongerendagen vanuit Vlaanderen. IJD ondersteunt bovendien de werking van JP praktisch (door het aanbieden van een verzekering, vrijwlligerscontract Ö) en financieel (subsidies, projectsubsidies).

Meer info omtrent IJD kan je vinden op hun website : www.ijd.be